Ahad, 20 November 2011

Mentaliti Penyokong Indon....

Salam

Kesibukan yang melanda aku, menyekat aku dari menulis entri di blog aku ni. Insyaallah ada kesempatan akan aku nukilkan juga isu2 yang ingin aku ceritakan.

Hari ini aku nak menulis mengenai sukan sea yang berlangsung di indon sekarang ini dan isu yang aku nak tuliskan berkenaan tahap mentaliti penyokong2 indon.

Sukan diadakan untuk menzahirkan semangat setiakawan dikalangan negara anggota dan juga mengeratkan silaturrahim di kalangan peserta, tetapi di indon sukan yang melibatkan malaysia seolah2 medan perang yang digunakan untuk mencaci maki dan menghina negara berdaulat malaysia ni.

aku pun kurang faham apa sebenarnya yang di cemburui dan di benci sangat oleh sebahagian penyokong indon kat malaysia ni. Mentaliti dan tahap pemikiran mereka macam orang tak bertamadun. buruk sangat kelaku dan sikap sebahagian mereka.

Sampaikan ada penyokong mereka menyerang peserta silat vietnam semalam. takkah itu dikategorikan macam geng2 yang duduk dalam hutan aje lagaknya....

Malam ni pasukan harimau malaya akan menetang pasukan mereka bersedia la untuk menerima segala macam kutukan dan hinaan.

* semoga berjaya skuad harimau malaya....

Khamis, 3 November 2011

Orang Bulan Taknak Buat Demo Ke?....


Salam

Sudah lama aku tak mengupdate blog aku ni, bukan kerana malas tapi dek halangan tugasan yang merencatkan untuk aku mengemaskini blog ini. Jadi hari ini dengan masa terluang yang aku ada, aku cuba juga menulis artikel yang sesuai dengan situasi sekarang.

Korang mesti sedar dengan isu 'Seksualiti Merdeka 2011' yang dikatakan sedang berlangsung sekarang ini di ibu kota.

Penganjur tidak lain tidak bukan, pemimpin2 dan NGO yang di puja oleh geng2 orang bulan.. siapa lagi kalo bukan Ambiga, Majlis peguam dan SUARAM.

Itu bukan kah geng2 yang menghuru-harakan kolumpo dalam BERSIH baru2 ni. 

Dan aku rasa tak lama lagi geng2 bulan pun nak join sekali kot dengan program yang tersebut tu...maklumlah penganjur kan geng2 dorang juga...dan dapat restu dari pemimpin2 yang mereka sokong....hahaha

Takpun aku nak juga bertanya, dorang ni tak mau buat demonstrasi membantah ke? berani ke agaknyer?hahahaha

* korang sendiri pikiorla yer......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...