Rabu, 11 Mei 2011

Mat saleh cakap Melayu


video ini di lakonkan oleh sekumpulan mat saleh yang menamakan diri mereka sebagai belacan dan paku..video ini ditribute kan untuk seniman agong P Ramlee..orang putih pun suka cakap Melayu...kita ni?tak salah untuk belajar dan bercakap dalam bahasa Inggeris tapi bukan sebagai pemuja tegar bahasa itu...dan menganggap Bahasa Melayu tiada standard...

siapa belacan dan paku?

Mereka berdua ni berasal dari Amerika Syarikat atau nama omputihnya … USA … United States Of America…uiks! Belacan ni dari Utah dan si Paku plak berasal dari Arizona. Umur dorang setakat ni 22 tahun. Belacan dan Paku memulakan latihan dorang di USA tu pada Ogos 2007 dan ke Malaysia pada September 2007. Paku memulakan tugas selaku sukarelawan di Bintulu terlebih dahulu, kemudian disusuli oleh Belacan yang datang kemudian setelah ditempatkan sementara di Singapura.

untuk semua..layan juga video ni..syok tengok diorang berusaha untuk bercakap dalam Bahasa Melayu
layannnnnn!!!..........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...