Jumaat, 3 Jun 2011

Yang Pakai Broadband Sahaja - Nak Melajukan Apabila Habis Limit

Salam


Kepada yang pakai broadband yang ada limit pasti akan mengalami masalah yang sama ngan aku, iaitu habis limit penggunaan sebelum waktunya....Jadi kepada yang nak mencari jalan dan usaha untuk mengurangkan masalah limit tu bolehlah cuba cara dibawah ini.


Caranyer macam ni...


1) Pastikan waktu nie dh connect ke internet.. Tekan "start" dan cari "run". Dalam tu tulis "cmd" dan tekan ok...




Kalo Windows Vista @ 7, tekan "cmd" tekan search tue...

2) Akan kuar command prompt macam kat bawah ni. Tulis "ipconfig/all" dan enter...


3) Bila dah enter akan keluar senarai connection, cari hardware wireless kawan2 (nama Modem kawan2), tengok gambar kat bawah untuk pilih yg mana betol...


4) Ok sekarang tekan "ping [address korang] -t" Cth ping 10.175.53.131 -t   macam gambar kat bawah. Bila berjaya, kawan2 akan terima balasan macam kat bawah. Kalo x kuar macam kat bawah maksudnya x berjaya la tu...cuba lagi..hehe


5) Biarkan benda ni jalan selama mana korang online. Kalo dah nak off tekan pangkah tu ja.

Proses nie akan buat kawan2 akan santiasa ada connection dengan server, akan cepatkan proses hantar & terima packet (bdk2 network n IT tau la apa bnda nie) jadi website lebih cepat loading...

Tip nie utk semua jenis broadband xkira la CELCOM, MAXIS, DIGI asalkan broadband.Selamat mencuba

* kredit aku berikan kepada blog ini yang banyak membantu...ko memang bagus bro

 klik Sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...